Hva skjer på Nyheim Lodge?

Natur og kulturopplevelser i området

Nyheim Lodge er omgitt av mektig norsk natur. Gjøra er innfallsporten til Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark fra vest og Trollheimen landskaps-vernområde fra øst.

Lakse- og ørretelva Driva er 137,8 km lang og har sitt utspring på Dovrefjell. Den renner nordover gjennom Drivdalen og Oppdal og derfra vestover ned Sunndalen til Sunndalsøra. Et stort antall innsjøer i Trollheimen og Dovrefjell har, via bekker, elver og fossefall sine utløp i Driva. Det er derfor ikke uten grunn at Sunndal blir kalla «Fossenes rike».

Det gode laksefisket i Driva førte til en hundreårs periode i Sunndalens historie som kalles for Engelsktida. Den startet på 1860-tallet da sportsfiskere fra den engelske overklassen kom til Sunndalen for å fiske laks. Du kan lese mer om engelsktida i Sunndalen. 

Naturen i Sunndal er vill og vakker, med storslått natur med høye fjell, fjorder og flere dalbunner hvor Sunndalen er hoveddalføret. Summen av storslått natur og engelsktida i Sunndalen har lagt grunnlaget for et rikt tilbud på natur- og kulturopplevelser i området.

Kristiansund og Nordmøre Turistforening   og Trondhjem Turistforening har et godt utbygd løypenettverk der du kan starte eller avslutte turene fra Nyheim Lodge eller du kan ta dagsturer i nærområdet. Med bilturer på 2-3 timer fra Gjøra når du kjente attraksjoner som Trollstigen, Ålesund, Molde, Atlanterhavsveien, Kristiansund, Trondheim med Nidarosdomen og bergstaden Røros.

Omgitt av mektig norsk natur

På Facebook

Se mer relevante natur- og kulturopplevelser på vår Facebookside.

Gå til vår Facebookside