Er du interessert i Sunndals historie, og spesielt engelsktida i Sunndalen, er Sunndal bygdemuseum  på Leikvin absolutt verd et besøk.  Museumet har et spesielt ansvar for historien som rundt de britiske lakselordene på Nordmøre.  Her er  en egen utstilling om Lady Arbuthnott Her får en se gjenstander og bilder etter Barbara Arbuthnott, som sammen med en dyktig guide viser historien til «Frua på Elverhøi». Mrs Barbara Elrington Arbuthnotts dramatiske liv har ført til to bøker, et utall vandrehistorier, to hus og en årlig musikal. Fra møbler av vannbøffelhorn til tesett i sølv, etterlot hun seg mange fysiske spor fra sitt liv.

Leikvin gir også et lærerikt innblikk i bosettingen av Sunndalen fra istiden og frem til i dag gjennom hus, gjenstander, bilder og tekster. Utstillingene legger spesielt vekt på jakt og fangst, men viser også andre sider av samfunnet med egen arkeologisk utstilling med gjenstander fra stein-, bronse- og jernalderen. Det er også en stor bolk med tekstiler fra det rike bondesamfunnet som vokste fram i Sunndal den gangen det var kornkammer for Nordmøre.

Her kan du også besøke Leikvin kulturminnepark som er et gravfelt fra jernalderen og er av de største gravfeltene i landet.

Mer om Sunndal Museum på Leikvin

— et allsidig museum som gir innsikt